Festival Raela’t

.

El projecte Raela’T: cultura i comunitat a l’Alta Ribagorça, que s’ha dut a terme en la mateixa comarca pirenaica durant aquests últims mesos, culminarà amb un gran festival comunitari que tindrà lloc a la seva capital El Pont de Suert el pròxim 8 de juliol. Aquest esdeveniment té com a finalitat posar de manifest la riquesa cultural de la comarca en totes les seves formes artístiques i donar visibilitat als diversos col·lectius, espais, entitats i projectes culturals i socials de la zona.

El Festival Raela’T serà un espai de trobada per a totes les disciplines artístiques locals, amb un escenari principal on s’organitzaran presentacions de diverses arts escèniques (teatre, clown, dansa, música i també poesia) incloent-hi grups convidats de la comarca i de fora. També hi haurà una zona de tallers on es faran activitats per a l’aprenentatge i el coneixement de la cultura local i altres disciplines artístiques i culturals.

Les persones participants també tindran l’oportunitat de gaudir d’una àmplia selecció de gastronomia multicultural de la comarca en un espai de menjar popular. A més, es dedica un espai firal per exhibir productes i creacions locals, tant gastronòmics com artístics, artesanals i socials, amb l’objectiu de mostrar la diversitat d’activitats i entitats que floreixen a la zona.

Per obtenir més informació, podeu visitar el lloc web www.laxixateatre.org/raelat.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Associació La Xixa Teatre, una organització sense ànim de lucre que utilitza el teatre com a eina de transformació social. Durant els últims tres mesos, l’equip de La Xixa ha treballat estretament amb la comunitat de l’Alta Ribagorça per fomentar la col·laboració, la consolidació d’espais per poder analitzar críticament i posar en valor la realitat sociocultural d’aquest territori a través de mètodes creatius i  participatius.

Cal destacar que aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura i la Subvenció per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes, dins del marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU). El Festival Raela’T és una oportunitat única per celebrar i compartir la riquesa cultural de l’Alta Ribagorça en un ambient festiu, divers i comunitari.

#FestivalRaelaT #AltaRibagorçaCultural #Raelat #FemRibagorça