Literatura

Un llibre al museu. Quan l’art i la literatura ens expliquen el món

Alins.
Pallars Sobirà
14.07.2023

Naixem en un món interpretat, en una història que ens expliquen els altres sobre nosaltres, una visió de l’univers que hem heretat. L’art i la literatura corroboren o posen en qüestió allò que ens han contat. Ho veurem divendres 14 de juliol a #NaturaLlibres amb el divulgador de l’art Miquel del Pozo, en una xerrada —molt visual i molt literària— per admirar la bellesa i la fragilitat que ens envolta amb els ulls d’artistes… i d’escriptors. Perquè un llibre és el millor acompanyant per entrar a un museu i descobrir el món.

Llicenciat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, MIQUEL DEL POZO compagina l’exercici professional de l’arquitectura al seu despatx, MENDEZDELPOZO|ARQUITECTES, amb l’assaig i la reflexió teòrica al voltant de l’art. A l’àmbit de la difusió cultural, és creador del projecte #MA140 (Mirar a l’Art a Twitter), que ha traspassat l’espai virtual i s’ha materialitzat en conferències i sessions en diferents àmbits educatius i culturals. Així mateix, col·labora en una secció quinzenal del programa La Ventana de la Cadena Ser. El 2019 va rebre el Premi Ciutat d’Open House Madrid al millor ús de les xarxes socials.

«La creació del món no es va produir al principi, es produeix cada dia.»
MARCEL PROUST

«Hi ha quelcom inexplicable a la natura que em fa sentir que el món és molt més gran que la meva capacitat de comprendre’l —intentar entendre’l tractant de plasmar-lo. Trobar la sensació d’infinit a la línia de l’horitzó o simplement al següent turó.»
GEORGIA O’KEEFFE

«Però si no existeixen les històries, quin final hi pot haver, o quin començament?»
VIRGINIA WOOLF

«Passa amb la lectura de llibres el mateix que amb la contemplació d’imatges; cal, sens dubte, sense vacil·lar, amb seguretat, admirar allò que és bell.»
VINCENT VAN GOGH

DATA

14.07.2023

HORARI

19h

LLOC

Carrer Roda, 4

PREU

Gratuït. Enviar un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

INICIATIVA

NaturaLlibres
una xerrada —molt visual i molt literària— per admirar la bellesa i la fragilitat que ens envolta amb els ulls d'artistes... i d'escriptors.