Cinema

Tras-os-montes

Ribes de Freser.
Ripollès
18.07.2023

Secció Aradre. Ruralitats en transició, del Festival Gollut. Fora de competició

António Reis i Margarida Cordeiro, 1975, 108’, Portugal, VOSE

Entre arades neolítiques i Peugeot 504 es teixeix Trasos-Montes, com una catifa bigarrada que uneix retalls de diferents èpoques. Després de l’alliberació de Portugal de l’Estado Novo, la dictadura europea més llarga del segle XX, Maria Cordeiro i Antonio Reis realitzen la seva òpera prima a la regió de Tras-os-Montes. Situada al nord-est de Portugal, la regió -on havia nascut la mateixa Maria Cordeiro- patia els efectes de l’emigració de la població adulta, habitada majoritàriament per nens i ancians, sota una crisi política i econòmica.

La pel·lícula, entre l’antropologia i la ficció, s’endinsa en un món rural on l’espai i el temps semblen difusos. On la realitat observada en el present s’entrecreua amb un temps que fluctua entre el passat mític i un futur incert.

DATA

18.07.2023

HORARI

20h

LLOC

Cinema Catalunya: Carrer Major, 19

PREU

Entrada individual: 4,5€ Entrada reduïda: 3€* *Entrada amb tarifa reduïda vàlida per a: soci/es, estudiants, aturats, jubilats, persones amb discapacitat legalment reconeguda, famílies nombroses, monoparentals i Carnet Jove Abonament festival: 30€ (entrada vàlida per a totes les sessions) Abonament festival soci/es: 25€ (entrada vàlida per a totes les sessions)

INICIATIVA

Festival Gollut
Tras-os-montes, dins la secció Aradre. Ruralitats en transició del Festival Gollut