Cinema

Sessió inaugural del Festival Gollut

Ribes de Freser.
Ripollès
14.07.2023

Presentació del festival, sessió especial i projecció inaugural.

Sessió especial – Premi trajectòria: Eugènia Balcells:

Boy meets Girl (Noi coneix noia) 1978, 9,23′, Catalunya (VO) sense diàleg. 16mm

Realitzat a partir de més de mil imatges procedents de la premsa, revistes, publicitat, etc., Boy Meets Girl és un film de 16 mm realitzat el 1978 on es plasma un dels temes recurrents de la seva obra: la crítica als models de representació estereotipats de la masculinitat i la feminitat, vinculada, sobretot, als mitjans de comunicació de l’època.

La imatge dividida en forma vertical per la meitat i l’estructura del film, segueix la dinàmica d’un joc: en la part esquerra la representació de la dona, a la part dreta la de l’home. Una màquina d’atzar que va determinant les diferents parelles, imitant el joc de les màquines escurabutxaques. Una reflexió sobre els mecanismes bàsics de significació del llenguatge visual i publicitari dirigit a les grans audiències.

*Amb la presència de la directora o vídeo-presentació

Sessió especial – projecció inaugural:

Secaderos. Rocío Mesa, 2022, 98′, Espanya VE

Un poble rural és el paradís d’una nena de ciutat i la gàbia d’una adolescent local. Dues històries paral·leles que transcorren entre els imponents assecadors de tabac, situats a la Vega de Granada, en perill de desaparició.

Nieves és una adolescent atrapada en les obligacions familiars que vol veure món. Vera, encara una nena, passa les vacances amb els seus avis i descobreix en el temps detingut una criatura monstruosa del tabac.

Acompanyada de música de Los Planetas i El Niño de Elche, amb col·laboració de Soleá i Estrella Morente així com reggeaton de Los Boyz, Rocio Mesa mescla psicodèlia rural i realisme màgic en un potent relat iniciàtic vinculat a la terra.

DATA

14.07.2023

HORARI

18h

LLOC

Cinema Catalunya, Carrer Major, 19

PREU

Entrada individual: 4,5€ Entrada reduïda: 3€* *Entrada amb tarifa reduïda vàlida per a: soci/es, estudiants, aturats, jubilats, persones amb discapacitat legalment reconeguda, famílies nombroses, monoparentals i Carnet Jove Abonament festival: 30€ (entrada vàlida per a totes les sessions) Abonament festival soci/es: 25€ (entrada vàlida per a totes les sessions)

INICIATIVA

Festival Gollut
Doble sessió: Sessió especial - Premi trajectòria: Eugènia Balcells: Boy meets girl. Sessió inaugural: Secaderos - Rocío Mesa