Literatura

Pau de Gósol. Picasso al Pirineu

La Seu d'Urgell.
Alt Urgell
28.09.2023

Presentació del llibre “Pau de Gósol. Picasso al Pirineu”, amb l’autor Iñaki Rubio, l’escriptor Albert Villaró i la professora Meritxell Bellmunt.

«He tingut a les mans una rèplica del carnet català de Picasso. Secretament, he passejat per Gósol amb el carnet a la butxaca del pantaló i l’he tret quan ningú no em veia per imaginar com devia apuntar alguna cosa o esbossava un dibuix».

Les demoiselles d’Avignon de Pablo Picasso van néixer a París, però van ser concebudes a Gósol. Si algú dubta d’això, només cal que es capbussi en aquestes pàgines. Vet aquí la crònica d’una revelació artística i d’una transformació personal. El 1906, en un poblet de l’Alt Berguedà, al peu del Cadí, Pablo Picasso va transformar-se en Pau: Pau de Gósol. Es va fascinar per l’enigmàtica Hermínia, per les «pageses d’Andorra» i per uns homes que semblaven fets de pedra i terròs. El viatge a Gósol era, a principi de segle xx, un viatge radical en el temps.

Pau de Gósol és el novè títol de la col·lecció «Espores», una nova línia per transmetre qüestions, problemes, experiències, històries de valor universal i que no caduquen.

DATA

28.09.2023

HORARI

19h

LLOC

Carrer Canonges, 9

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

Entrada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

ACCESSIBILITAT

entrada a peu pla

INICIATIVA

El Refugi
Presentació del llibre "Pau de Gósol. Picasso al Pirineu", amb l'autor Iñaki Rubio, l'escriptor Albert Villaró i la professora Meritxell Bellmunt.