fotografia | Literatura

No serà fàcil: Joana Biarnés, una fotògrafa en un món d’homes

Ripoll.
Ripollès
07.10.2023

Aquesta és una activitat que co-organitzem amb Transhumant Festival 2023. L’acte constarà de la presentació del llibre amb el seu autor, i el visionat d’un capítol de “Detrás del instante” (RTVE, 30′) dirigit pel mateix autor.

La vida de Joana Biarnés (1935-2018), la primera fotoperiodista del país, plena d’experiències extraordinàries i desconegudes, va ser la vida d’una pionera que va vèncer tots els prejudicis d’una època.

Les seves imatges van captar una etapa clau del segle XX: els anys del Franquisme, amb una Espanya trista i empobrida, i els inicis de la democràcia, les seves aspiracions de llibertat i la il·lusió pel canvi. La mirada de Joana Biarnés va saber captar una societat efervescent i també va recollir el testimoni de catàstrofes, esdeveniments esportius i esdeveniments socials.

Davant de la seva càmera van desfilar, retratats d’una manera propera i natural, personatges clau de l’art nacional com Dalí, Buñuel, Lola Flores, Rocío Durcal, Rocío Jurado, Marisol, Massiel, Joan Manuel Serrat o Raphael, i també es van rendir al seu carisma artistes internacionals com Orson Welles, Jack Lemmon, Yul Brinner, Roman Polanski, Clint Eastwood o els Beatles.

DATA

07.10.2023

HORARI

12h

LLOC

Plaça Gran, 23

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

Entrada adaptada a persones amb mobilitat reduïda
Presentació i documental sobre Joana Biarnés