Literatura

Llengua materna

Ripoll.
Ripollès
28.02.2024

La Lluerna continua el club de lectura de narrativa, i el febrer el dediquen a distopies. El proper dimecres 28 de febrer a les 18:30 comentaran el llibre “Llengua materna” de Suzette Haden Elgin, editat per Chronos.

En un futur no gaire llunyà s’han derogat els drets de les dones: depenen en exclusiva dels homes i el seu paper en la societat és merament marital. Només a les Nissagues, poderoses famílies que ostenten el poder econòmic gràcies a la seva capacitat per negociar amb espècies alienígenes, tenen un major grau de consideració social. Tot i això, viuen sota el jou implacable dels homes, atemorides i sovint maltractades. Al cor dels Casals, les comunitats en les quals s’organitzen les Nissagues, s’hi troben les Cases Ermes; en aquest indret es forjarà la revolució de les dones.

Llengua materna es va publicar l’any 1984, any icònic pels amants de la ciència-ficció. Es tracta d’una distopia amb paral·lelismes amb El conte de la serventa de Margaret Atwood, que va veure la llum un any més tard. Llengua materna va estar nominada al Premi Locus l’any 1985 i sempre ha tingut una gran acceptació entre la comunitat literària, on se la considera una novel·la cabdal de la ciència-ficció feminista.

DATA

28.02.2024

HORARI

18:30h

LLOC

Carrer Vell, 3

PREU

Gratuït
Sessió del club de lectura de narrativa