Literatura

L’estiu passat

La Seu d'Urgell.
Alt Urgell
29.07.2023

Presentació del llibre “L’estiu passat”, editat per Comanegra, amb el seu autor: Joan Safont, que conversarà amb l’escriptor Albert Villaró.

En bona part, el descans merescut d’una professió intel·lectual que havia permès els artistes de professionalitzar-se era, per contra, moment d’exaltació creativa. Els espais d’estiueig, doncs, acaben esdevenint llocs d’inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat». 

Novel·listes, pintors, dramaturgs, músics i poetes: els artistes també estiuegen, però mai descansen del tot. Algunes de les grans obres catalanes s’han forjat vora el mar o a la falda de les muntanyes, en barraques o xalets aïllats de les grans ciutats, i les històries s’estenen al llarg del territori: Jacint Verdaguer ja es delia de pujar al Canigó deu anys abans d’escriure la seva obra, la cultura catalana va avenir-se per regalar-li a Carles Riba una caseta de pescadors a Cadaqués… Són dos exemples entre el reguitzell que ens n’ofereix Joan Safont en aquest recorregut per un tema apassionant i amb moltes exploracions pendents. Els espais d’estiueig són llocs d’inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat: calcem-nos i a caminar.

DATA

29.07.2023

HORARI

12h

LLOC

Carrer Canonges, 9

PREU

Gratuït

INICIATIVA

El Refugi
Algunes de les grans obres catalanes s'han forjat vora el mar o a la falda de les muntanyes, en barraques o xalets aïllats de les grans ciutats