Cinema

Les vuit muntanyes. Cinema transhumant a la fresca

Alins.
Pallars Sobirà
29.07.2023

Ara a l’estiu, vaques de tot Catalunya pugen a les muntanyes pirinenques a buscar pastures fresques. I també ara a l’estiu es posa en marxa Transhumant, el cicle de cinema itinerant del Terra Gollut Film Festival que dissabte 29 de juliol farà parada a NaturaLlibres per projectar Les vuit muntanyes, pel·lícula guanyadora del Premi del Jurat de Cannes 2022, basada en l’exitosa novel·la de Paolo Cognetti.

Una història que conmourà a tots els amants de la muntanya, protagonitzada per dos amics: Pietro, un noi de ciutat que estiueja en un poblet oblidat als peus del Monte Rosa, i Bruno, el darrer nen nascut allà, pastor de cabres, amb qui explora glaceres i senderes escarpades… fins que creixen i els seus camins es separen. Qui dels dos haurà après més de la vida? El que ha recorregut els cims de tot el món o el que s’ha mantingut fidel a la seva muntanya?

La sessió de cinema a la fresca finalitzarà amb un cinefòrum per reflexionar i debatre al voltant de les qüestions que planteja el llargmetratge: l’amistat incondicional, la llibertat, la relació entre pares i fills, la incomunicació, la recerca d’una identitat pròpia, la solitud, les aspiracions, el passat que torna com les estacions… I, sobretot, el poder físic i espiritual de la natura. Comptarem, per això, amb la participació de Koki Gassiot, membre de Mountain Wilderness Catalunya, organització internacional en defensa de l’estat salvatge de les muntanyes, a la que també pertany l’escriptor Paolo Cognetti.

I, per descomptat, trobareu la novel·la Les vuit muntanyes a NaturaLlibres per comprovar si el llibre és sempre millor que la pel·lícula.

Per apuntar-se a la trobada, enviar un correu electrònic a
naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

DATA

29.07.2023

HORARI

21.30h

LLOC

Llibreria NaturaLlibres

INICIATIVA

NaturaLlibres