Literatura

LES LLENGÜES DE MIQUEL MARTÍ I POL

Ripoll.
Ripollès
02.09.2023

Un recital de Lletraferits : Dissabte 2 de setembre a les 12h

Miquel Martí i Pol és un dels poetes contemporanis més llegits en llengua catalana. L’autor de Roda de Ter també va conrear, però, altres gèneres literaris i, en una faceta menys coneguda, va ser traductor d’un bon grapat de llibres. Alhora, compta amb una gran projecció internacional, atès que la seva obra ha estat traduïda a una quinzena de llengües d’arreu del món. Amb aquest recital, a dues veus, repassem la seva faceta com a traductor i com a autor traduït, i ho fem recitant alguns dels seus poemes en català i en diverses de les llengües a què ha estat traduït, tot plegat d’una manera interactiva amb el públic, amb els quals volem respondre una pregunta: era Miquel Martí i Pol un llenguaferit? El recital té una durada d’una hora i va ser estrenat en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol organitzades a Sant Pere Riudebitlles, al Penedès.

Jessica Neuquelman (Dunkerque, 1983). És una francesa del nord que va deixar les gèlides terres nadiues per satisfer la seva curiositat lingüística en contrades catalanes. Llicenciada en Filologia Hispànica, va descobrir el català gràcies als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell i a la sèrie Ventdelplà.

David Vila i Ros (Sabadell, 1977). És un escriptor, professor i dinamitzador lingüístic convençut que les paraules poden canviar el món. Ha estat membre de diverses entitats de foment del català i actualment és membre de la Fundació Bosch i Cardellach i representant de l’entitat a la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell. 

Junts són els Llenguaferits i van amunt i avall buscant curiositats lingüístiques i reivindicant el català. Els podeu seguir als seus canals d’Instagram i YouTube i, si en voleu més informació, podeu fer un cop d’ull al web.

DATA

02.09.2023

HORARI

12h

LLOC

Plaça Gran, 23

PREU

Taquilla inversa

ACCESSIBILITAT

Entrada adaptada a persones amb mobilitat reduïda
Miquel Martí i Pol era un llenguaferit? ho descobrirem en aquest recital!