Literatura

Las cavilaciones de Epimeteo. El primer educador social

La Seu d'Urgell.
Alt Urgell
22.03.2024

Presentació del llibre “Las cavilaciones de Epimeteo. El primer educador social” amb Ferran Castellarnau educador social i autor del llibre), Fati Cevallos (educadora social i activista antiracista, membre de la Universitat Popular Autogestionada (UPA), Olga Alonso (Intensa de l’autoconeixement i educadora social en revisió) i Jordi Amadó (Educador social en (re)construcció)

És una obra que destaca per la seva perspectiva crítica i sincera en explorar una sèrie de relats enfocats en l’educació social. Aquest llibre, escrit des de l’experiència pràctica del camp social, aprofundeix en les contrarietats i desafiaments que enfronten les educadores en el seu dia a dia.
A través de les experiències narrades, el lector se submergeix en la realitat de la professió, despullada d’idealitzacions i mostrant una imatge més autèntica de la labor socioeducativa. Els capítols aborden temes com la precarietat laboral, els obstacles burocràtics, la falta de recursos, la comunicació o els estigmes, que són elements constants en la vida de les educadores socials. En aquesta obra també es posa especial èmfasi en la importància dels vincles en el treball socioeducatiu. Explora les connexions humanes, i com la qualitat d’aquests vincles influeix en l’efectivitat i la proximitat de la pràctica educativa. En resum, aquest llibre és una reflexió profunda i crítica sobre l’educació social. En submergir-se en els relats professionals, el lector obtindrà una visió més realista i completa de la professió, al mateix temps que se li brindaran eines per a afrontar les contrarietats, enfortir els vincles i promoure una pràctica socioeducativa més equitativa i humanista.

DATA

22.03.2024

HORARI

18h

LLOC

Carrer Canonges, 9

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

entrada a peu pla

INICIATIVA

El Refugi
Presentació de llibre