Cultura popular | Literatura

La caçadora de masies. Les cases de pagès, el llegat del nostre país

Ripoll.
Ripollès
06.07.2023

Presentació del llibre “La caçadora de masies. Les cases de pagès, el llegat del nostre país” amb la seva autora: Marta Lloret.

Després de que la incansable feina de la Marta Lloret es fes viral a les xarxes socials, el seu nom ha passat a ser «La caçadora de masies». De ben segur, que en un mitjà o altre, n’heu sentit a parlar.

La Marta és una enamorada del patrimoni arquitectònic del món rural català. Directora de la fundació Mas i Terra, compagina aquesta feina amb el projecte que ha fet néixer, de nom «Masiaire» amb el que pretén posar en contacte propietaris i possibles llogaters per tornar a donar vida a masies buides.

La Caçadora de masies. Les cases de pagès, el llegat del nostre país” és una tria de 15 masies, de les que ens explica com s’hi va aproximar, i què les fa especials.

“Cada casa de pagès té una història carregada de vida i emotivitat en alguns casos i de dramatisme i perspectives de futur incertes i obscures en altres –massa– casos. En aquest llibre he volgut aportar el context històric i personal que hi ha darrere de les quinze cases escollides. M’han semblat històries mereixedores de ser explicades com a casos paradigmàtics que reflecteixen molt bé quina és la situació actual de les masies catalanes. No pretén ser un manual ni una obra d’història de les masies, sinó una reflexió humil sobre el llegat que hi ha entre els seus murs de pedra, d’on venen, on es troben i com afronten el futur.”

DATA

06.07.2023

HORARI

19h

LLOC

Plaça Gran, 23

PREU

Gratuït
En aquest llibre he volgut aportar el context històric i personal que hi ha darrere de les quinze cases escollides. M’han semblat històries mereixedores de ser explicades com a casos paradigmàtics que reflecteixen molt bé quina és la situació actual de les masies catalanes