Literatura

Gual – Whitman

Alins.
Pallars Sobirà
21.10.2023

La brama és un dels espectacles més fascinants de la natura. Un ritual de desafiaments passionals, desig, follia i afectes… com el que presenciarem dissabte 21 d’octubre a NaturaLlibres, enfrontant en l’escenari a dos poetes separats per més d’un segle en el temps, però lligats per interessos, preocupacions i deliris similars: Anna Gual (1986) i Walt Whitman (1816-1892), encarnat en veu i ànima del seu traductor al català —i també poeta— Jaume C. Pons Alorda.

Si Anna Gual és una de les poetes del moment, Walt Whitman és el poeta d’ahir, d’ara i de sempre. Un autor que ens parla de tu a tu, capacitat per dialogar amb la gent de la seva època i amb nosaltres alhora. Un creador «immens», vaja, que sabia com condensar en uns versos l’energia de tot el cosmos i l’essència de la vida. Anna Gual s’hi enfrontarà amb el seu darrer poemari, Les ocultacions, premi Miquel de Palol 2022.

Un duel d’afinitats i contrastos que ens servirà per conèixer, celebrar i cantar la vida i obra d’un clàssic universal com Whitman, i per gaudir de dos fenòmens poètics actuals com són Jaume C. Pons Alorda i l’Anna Gual.

Acompanyarem la trobada amb dues varietats de vins a escollir (fins esgotar existències): una inspirada en Walt Whitman i l’altra, en Anna Gual.

Qui dels dos guanyarà la brama ho decidirà el públic. Feu les vostres apostes i, com diria Baudelaire, embriageu-vos! «De vi, de poesia o de virtut, com més us plagui. Però embriagueu-vos».

DATA

21.10.2023

HORARI

18h

LLOC

Casa Xurret. Carrer Rosa, 4

PREU

6€ Inclou: Assistència a la brama poètica + Copa de vi èpica + Val del 10% de descompte en la compra de Les ocultacions (Anna Gual), Riu, Bèstia (Jaume C. Pons Alorda) o Fulles d'Herba (Walt Whitman)

INICIATIVA

NaturaLlibres
Trobada poètica entre Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda per celebrar l'obra de Whitman