Cinema

Estrecho Adventure i La Memoria interior

Ripoll.
Ripollès
23.07.2023

Sessió especial del Festival Gollut, co-organitzada amb La Lluerna Llibreria

Estrecho Adventure

Valeriano López, 1996, 6′, Melilla, VO (sense diàleg) 35mm

Estrecho adventure pren com a objecte d’anàlisi la immigració procedent de les costes nord-africanes a partir del format visual del videojoc. Abdul, el personatge principal del videojoc ha de superar tota mena d’obstacles per passar la forntera, travessar l’estret i així endinsar-se a l’Europa somiada.

La Memoria Interior

Maria Ruido, 2002, 34′, Espanya, VE

A través del relat de la història familiar de l’autora, la pel·lícula indaga en el record de la recent emigració des de l’Estat Espanyol a Europa. Reflexionant sobre els mecanismes de l’oblit i el record, la peça recupera la idea de la construcció de la memòria com un nexe i un diàleg, a la vegada que reflexiona sobre l’elaboració a partir de l’experiència personal enfront de la idea d’història i memòria oficial.

La Memoria Interior subratlla també el protagonisme del cos com a territori de memòria i absència i com a agent polític: la política migratòria dels anys seixanta i setanta, és també una forma de biopolítica i control sobre els treballadors, amb conseqüències profundament desetabilitzadores.

L’activitat es complementarà amb la lectura i posterior col·loqui d’alguns relats extrets de “Miralls sense marc” amb l’autora, Carme Brugarola.

DATA

23.07.2023

HORARI

12h

LLOC

Plaça Gran, 23

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

entrada a peu pla, Lavabo adaptat
Aquesta és una activitat coorganitzada amb Festival Gollut, el festival de cinema de Ribes de Freser. D'aquesta manera, la proposta és vincular la literatura i el cinema com a eines culturals per fomentar el pensament crític i aprofundir els coms i els perquès del punt on ens trobem i avancem com a societat.