Literatura

Érem feres

Alins.
Pallars Sobirà
17.02.2024

Xerrada + Monòleg dramatitzat + Mostra expositiva amb  l’historiador Oriol Riart i el dramaturg Albert Baldomà.

Deixar el fusell i agafar un llapis per escriure un diari personal diera resultar alliberador per molts dels combatents enfangats en la Guerra Civil Espanyola. Pàgines en blanc on podien buidar-ho tot —emocions, sentiments, reflexions, pors, anhels— i que avui representen una font documental imprescindible per entendre el conflicte armat de primera mà, a través d’un testimoni directe i humà que dissabte 17 de febrer coneixerem a NaturaLlibres, amb l’historiador Oriol Riart i amb el monòleg dramatitzat que l’actor i director teatral Albert Baldomà farà a partir de fragments del llibre Érem feres.

Érem feres. Diaris personals de combatents a la Guerra Civil està basat en la tesi doctoral de l’historiador Oriol Riart, pioner a capbussar-se en aquests textos íntims per a fer parlar als que van viure la barbàrie des de primera línia de front. Soldats republicans i franquistes que abocaven en llibretes les seves vivències, anotant dia a dia la quotidianitat de les trinxeres que també aquí al Pallars va haver-hi.

Dissabte 17 de febrer escoltarem la veu d’aquells joves que, voluntàriament o obligats, van lluitar entre els anys acarnissats 1936-1939. Moments de tensió extrema, patiments, temences…

Una investigació encomiable que Oriol Riart va realitzar a partir de 39 dietaris, alguns dels quals podrem observar dissabte 17 de febrer a NaturaLlibres, en una petita mostra expositiva que ens aproparà una mica més als seus autors. Uns combatents que reviuran en la pell de l’actor Albert Baldomà.

DATA

17.02.2024

HORARI

18h

LLOC

Casa Xurret. Carrer Roda, 4

PREU

5€ Inclou: Assistència a la xerrada amb lectura dramatitzada + Val de 2€ de descompte en la compra del llibre Érem feres

INICIATIVA

NaturaLlibres
Xerrada + Monòleg dramatitzat + Mostra expositiva amb  l'historiador Oriol Riart i el dramaturg Albert Baldomà