Literatura

Dones valentes i Fora de focus

La Seu d'Urgell.
Alt Urgell
23.03.2024

Trobada amb les periodistes Txell Feixas (autora dels llibres “Aliades” i “Dones valentes”) i Cèlia Cernadas (autora de “Fora de Focus”)

Txell Feixas (Mediona, 1979) és periodista. Ha treballat com a corresponsal a l’Orient Mitjà des de Beirut per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquesta etapa professional ha cobert la guerra contra Estat Islàmic a l’Iraq, la caiguda del Califat des de Rojava i les Marxes pel Retorn a la Franja de Gaza, entre altres esdeveniments de primer ordre a la zona. Abans també va seguir el segrest dels voluntaris de Barcelona Acció Solidària reivindicat per Al-Qaeda a Mauritània o la crisi humanitària a la tanca de Ceuta amb el Marroc. És l’autora del llibre Dones valentes (Ara Llibres, 2020), on dona testimoni de les lluites de les dones en conflictes de l’Orient Mitjà.

Cèlia Cernadas (Barcelona 1971) comença la seva trajectòria a Ràdio Sant Cugat a principis dels anys 90, on es familiaritza amb el mitjà. L’any 1997 s’incorpora a Catalunya Ràdio, on ha treballat des de llavors amb diferents parèntesis pel mig. L’any 2009 va viure a Bolívia desenvolupant un projecte de ràdios rurals com a membre del programa Knight International Fellowships de l’International Center for Journalists de Washington, EUA. Ha estat Cap d’Internacional de Catalunya Ràdio en dues etapes i enviada especial a nombrosos països per cobrir eleccions, crisis humanitàries, conflictes o dinàmiques migratòries: des d’Iraq, Síria, Egipte, Líbia o Israel, fins a Rússia, Mèxic, Kènia, Cuba, Polònia i Hongria, Noruega. Entre 2015 i 2017 va ser corresponsal de Catalunya Ràdio als EUA, amb seu a Washington. Des del 2020 ha posat el focus en el tema migratori, amb cobertures a Lesbos, Samos, Turquia o Senegal. També ha estat enviada especial a la guerra que va esclatar a Ucraïna el 2022. Imparteix classes de periodisme internacional, conferències i tallers.

DATA

23.03.2024

HORARI

18h

LLOC

Carrer Canonges, 9

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

entrada a peu pla

INICIATIVA

El Refugi
Trobada literària i periodística