Literatura

Coses que vam fer abans de ser oblidats

La Seu d'Urgell.
Alt Urgell
02.12.2023

Presentació del llibre “Coses que vam fer abans de ser oblidats”, conversar entre l’autor Miquel Àngel Bergés i l’escriptor Txema Díaz-Torrent.

Basada en una rigorosa documentació històrica i en les paraules de les persones que els van conèixer, Miquel Àngel Bergés novel·la, amb mestratge, la vida dels anarquistes Félix Lorenzo Páramo, primer alcalde anarquista de Lleida; Josep Larroca, president del Tribunal Popular i Maria la Caçadora, miliciana perseguidora de capellans. Tots tres van ser protagonistes d’una societat oblidada i d’una ciutat sense records, que ens fa reviure els ideals llibertaris dels protagonistes, la violència de les revoltes anarquistes, la Guerra Civil, l’exili a què els va abocar el Franquisme i el desesper dels grans conflictes que van travessar l’Europa del segle xx. Per les pàgines d’aquest llibre, hi transiten alguns dels personatges que, des de l’ombra, van jugar un paper essencial per entendre la vida social i política de la Catalunya d’aquells anys. Amb la col·laboració del dibuixant Josep Maria Cazares, que incorpora un còmic explicant el making-off d’aquest llibre, la novel·la ens apropa la història d’una gent doblement oblidada, per l’ombra dels grans noms de l’anarquisme barceloní i també per la derrota, que va esborrar sense pietat el rastre d’aquells que van lluitar per un món millor.

DATA

02.12.2023

HORARI

12.00h

LLOC

c/Canonges 9 baixos La Seu d'Urgell

PREU

Gratuït

ACCESSIBILITAT

Entrada a peu pla

ACCESSIBILITAT

entrada a peu pla

INICIATIVA

El Refugi
Presentació del llibre "Coses que vam fer abans de ser oblidats", conversar entre l'autor Miquel Àngel Bergés i l'escriptor Txema Díaz-Torrent