Literatura

Brama filopoètica

Alins.
Pallars Sobirà
11.08.2023
Aquest és el paradís.
—Apropa-t’hi si vols.
La brama és un dels espectacles més fascinants de la natura. Un ritual de desafiaments passionals, desig, follia i afectes… com el que presenciarem divendres 11 d’agost a NaturaLlibres, enfrontant en l’escenari a dos esperits separats per més d’un segle en el temps, però lligats per interessos, preocupacions i debilitats similars: la poeta Laia Llobera (1983) i el filòsof Friedrich W. J. von Schelling (1775-1854), encarnat en veu i ànima pel també poeta Lluís Calvo
  Schelling és el gran filòsof romàntic de la natura. La seva Natürphilosophie concep la naturalesa com un organisme viu on l’ésser humà està en relació amb tot, de manera que res del que hi ha a l’Univers li pot resultar indiferent. «Tot filosofar consisteix en un record de l’estat en què érem una mateixa cosa amb la natura.»
  Aquesta exploració al·lucinant sobre els límits de l’existència rau en obres com Clara, o sobre la vinculació de la natura amb el món dels esperits.  
  I molt del seu pensament creix en la poesia de Laia Llobera, que divendres 11 d’agost dialogarà amb el filòsof alemany a través del seu darrer poemari, premi Vicent Andrés Estellés 2022: Paradísia
  
  Una poesia meditativa, mimètica, que ens parla de la lleugeresa de la vida i del temps, i que ens servirà per descobrir el pensament d’una figura cabdal de l’idealisme alemany com Friedrich W. J. von Schelling, el pensador de la natura, la foscor i la llibertat. Perquè la poètica és, fonamentalment, reflexió, interrogació, pensament.Acompanyarem la trobada amb dues varietats de vins a escollir (fins esgotar existències): l’un inspirat en Llobera i l’altre en Schelling.Qui dels dos guanyarà la brama poètica ho decidirà el públic. Feu les vostres apostes i, com diria Baudelaire, embriageu-vos! «De vi, de poesia o de virtut, com més us plagui. Però embriagueu-vos».  
Per apuntar-se a la trobada, enviar un correu electrònic a
naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

DATA

11.08.2023

HORARI

19.00h

LLOC

Llibreria NaturaLlibres

PREU

6€ Inclou: Assistència a la brama poètica + Copa de vi èpica + Val de 2€ de descompte en la compra de Paradísia (Laia Llobera) i/o en Clara, o sobre la vinculació de la natura amb el món dels esperits (Friedrich Schelling)

INICIATIVA

NaturaLlibres