Literatura

Brama beat. Benavente – Snyder

Alins.
Pallars Sobirà
02.12.2023

La brama és un dels espectacles més fascinants de la natura. Un ritual de desafiaments més o menys passionals, desig, follia, adoració i respecte… com el que presenciarem dissabte 2 de desembre a NaturaLlibres, enfrontant en l’escenari a dos poetes separats en el temps i espai, però lligats per interessos, preocupacions, deliris i debilitats similars: Jordi Benavente (1980, Martorell – Kentucky) i Gary Snyder (1930, San Francisco – California), encarnat en veu i ànima del seu traductor al català —i també poeta— Jaume Subirana i amb l’acompanyament rocker de Tiger Mosquito.

Tant Benavente com Snyder ho tenen molt clar: caminar és un gènere literari i una forma de pensar. Caminar per salvar les coses que s’estimen. Coses com la natura.

Un duel d’afinitats i contrastos que ens servirà per conèixer la vida i obra d’un clàssic viu com Snyder —el grandíssim Snyder— i per descobrir els trets fulminants que dispara Benavente. Dos rebels de mena que sonaran amb la música en directe dels Tiger Mosquito, disposats a esvalotar la festa beat amb psicodèlia i rock del bo (això gràcies a l’Ajuntament d’Alins i la seva estimada col·laboració).

Acompanyarem la trobada amb dues opcions de beure a escollir (fins esgotar existències): una inspirada en Gary Snyder (te verd, perquè «quan et trobes a gran altura no sents necessitat d’alcohol») i l’altra, en Jordi Benavente (Estrella Damm, perquè a Martorell estan a 50 metres per damunt del mar).

Feu les vostres apostes, perquè… el públic decidirà qui dels dos guanyarà la brama!

DATA

02.12.2023

HORARI

18h

LLOC

Casa Xurret, Carrer Roda, 4

PREU

6€ Inclou: Assistència a la brama poètica + Beure èpic + Val de 10% de descompte en la compra de Tots els focs, totes les pistoles (Jordi Benavente) o algun dels llibres de Gary Snyder (Les muntanyes són la teva ment, Assaigs sobre vida i natura, La isla tortuga, La práctica de lo salvaje, El gran magma) Per apuntar-se a la trobada, enviar un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

INICIATIVA

NaturaLlibres
Recital poètic de Jordi Benavente i Gary Snyder encarnat per Jaume sobirana amb l'acompanyament musical de Tiger Mosquito