Tertúlia i berenar literari + Taller d’identificació d’ocells amb l’ornitòloga Carlota Viada i
el guia de fauna salvatge Albert Cereza.
Llevar-se a trenc d’alba, pujar muntanyes, cuinar al desert, dormir sobre el gel… Tot per veure un ocell. Un ocell en concret. Aquest ocell. Així és com Mya-Rose Craig ha esdevingut la persona més jove en avistar més espècies al món —unes cinc-mil de les deu mil existents (!)—. I així és com ha escrit Birdgirl, el llibre que dissabte 4 de maig comentarem en un #GrupDeLecturaNL amb l’ornitòloga Carlota Viada, i que posarem en pràctica sortint a pardalejar en un taller impartit pel guia de fauna salvatge Albert Cereza.
Més que les memòries d’una vida, Birdgirl és el començament d’una vida apassionada pels ocells: la de Mya-Rose Craig (2002), la dona britànica més jove en rebre un Doctorat Honoris Causa —als disset anys (!)— en reconeixement al seu compromís mediambiental —el 2020 va organitzar una de les vagues globals contra el canvi climàtic més importants de tots els temps junt a d’altres activistes com Greta Thunberg, per exemple.
A Birdgirl hi trobarem aus i viatges monomaníacs, doncs l’ornitologia pot convertir-se en una activitat força obsessiva… Però també pot ajudar a mantindre la cordura a l’hora de conviure amb una malaltia mental com el trastorn bipolar que la mare de Mya-Rose Craig pateix i que sobrevola tota la història.
Parlarem del que els éssers alats ens poden ensenyar… Podrem intercanviar frikades d’ocellaires… i compartirem un berenar de La Xurreta Cafè inspirat en Birdgirl.
A més a més, per arribar a veure tantes aus com Mya-Rose Craig, al dia següent, diumenge 5 de maig, farem una sortida ornitològica per aprendre a identificar ocells més enllà del seu cant, a través dels rastres que van deixant, en un petit taller d’iniciació per entrenar l’observació atenta de l’entorn, l’espera, el silenci i la paciència, impartit pel guia de fauna salvatge Albert Cereza. Així que agafeu prismàtics i quadern de camp!