Aquest acte començarà a les 12h amb l’activitat «Fugides endavant, fugides endins», on, a través de les publicacions «La tragèdia d’en Saied Mattar» (Majt Kayyal, Èter Edicions) i Markaz Tulkarem. El retorno del equipo refugiado. (Joseba Zabalza, Pol·len Edicions) es farà un recorregut sobre la realitat palestina. L’esdeveniment continuarà a les 17h de la tarda, que es presentarà el llibre «Orientalisme i orientalisme invers», coeditat per les dues editorials. A través d’aquesta presentació ens farem preguntes com ara quin paper té la cultura en l’antiracisme, o a qui beneficia generar imaginaris col·lectius d’oposició cultural.

Aquesta activitat serà totalment gratuïta i s’emmarca en la campanya «Cultivem antifeixisme», la campanya que la Lluerna Llibreria té engegada a llarg termini per tal de aportar eines per reflexionar sobre l’auge dels feixismes a l’actualitat a través de la cultura.

Èter Edicions és una editorial de nova creació especialment dedicada a la traducció d’obres originals i inèdites del català a l’àrab i de l’àrab al català. Fins ara, “Panorama de mort i desolació” l’edició bilingüe del poemari de la Rasha Omran, i “La Tragèdia d’en Saied Mattar”, la primera novel·la de Majd Kayyal. i «Si fossin nens suecs» de la metgessa sueca Elisabeth Hultcranz.

Pol·len edicions és una editorial independent i cooperativa amb deu anys de trajectòria especialitzada en ecoedició de llibres de pensament crític per a l’acció transformadora. L’ecoedició és una forma innovadora de gestionar les publicacions que consisteix a reduir, calcular i comunicar l’impacte ambiental dels llibres (generat en tot el cicle de vida del llibre, disseny, producció, distribució, etc.). L’ecoedició és fruit d’un consens en l’ecosistema llibre i de les cadenes de valors implicades.