Literatura

Aferrats al paradís

Alins.
Pallars Sobirà
16.09.2023

Excursió + Xerrada + Paella a les bordes de Tressó amb l’escriptor i muntanyenc David Vilaseca i amb un dels personatges del llibre, Klaas Tanmann.

Deia Gary Snyder que «la natura no és un lloc per anar de visita. És casa». La casa que han triat per viure els setze protagonistes d’Aferrats al paradís. Els coneixerem dissabte 16 de setembre amb l’escriptor David Vilaseca i amb Klaas Tanmann, un dels esperits lliures que surten al llibre i que ens acollirà a les bordes de Tressó —el seu paradís creat— per compartir un dinar.

Per les pàgines d’Aferrats al paradís hi tresquen pastors, muntanyencs, artesans, una ermitana i persones que han après a fer de tot per subsistir amb el mínim possible en enclaus solitaris, des del Ripollès al Pallars Sobirà, com l’inventor de la desobediència civil Henry David Thoreau féu amb Walden. Personatges anònims —a excepció de l’artista Perejaume— que han triat viure en harmonia amb la natura. Alguns perquè hi han trobat la identitat, d’altres purament per la bellesa, per l’espiritualitat, per salut, per viure d’una manera més senzilla i lenta, per estar amb els animals, per cultivar la terra, per inspiració artística…

Al marge d’una societat consumista que sembla sentir la necessitat d’estar connectada permanentment, ells han triat viure connectats a la natura. Ser natura. I com alguns d’ells viuen en llocs on només s’hi pot accedir a peu, us proposem arribar a les bordes de Tressó fent una petita excursió* des del poble de Farrera i en companyia de l’escriptor i muntanyenc David Vilseca (amb l’opció d’arribar-hi en vehicle 4×4 particular).

Allí ens estarà esperant Klaas, fill d’una mare alemanya que, després d’haver estat viatjant per Índia i per Nepal, va establir el seu paradís en unes bordes del Pallars, entre Farrera i Ós de Civís. Allà dalt és on va créixer el nostre amfitrió, cuidant de l’hort i del bestiar, elaborant formatges, embotits i pa. I allà dalt, més amunt dels pobles, on els animals són lliures i la vida va a un altre ritme, és on gaudirem d’una paella de muntanya que ell mateix ens haurà preparat.

DATA

16.09.2023

HORARI

11h

LLOC

Casa Xurret. Carrer Roda, 4

PREU

12€ Inclou: Assistència a la xerrada + Dinar + Val de 2€ de descompte en la compra

INICIATIVA

NaturaLlibres
Excursió + Xerrada + Paella a les bordes de Tressó